Crează un cont nou

Descarcă Drupal

Drupal este un software liber, open-source de management al conținutului ( CMS ) scris în PHP și distribuit sub GNU General Public License. Este folosit de cel puțin 2,1 % din toate site-urile web la nivel mondial, de la blog-uri personale, la magazine online, site-uri guvernamentale, siteuri de prezentare sau chiar retele sociale. Instalare standard de Drupal, cunoscut sub numele de Drupal Core, conține caracteristicile esentiale pentru sistemele de management al conținutului. Acestea includ înregistrarea contui de utilizator, managementul meniurilor, fluxuri RSS, teme grafice personalizabile, și administrarea si crearea de tipuri de continut.

Instalarea de bază Drupal poate fi folosit ca un site web de prezentare, un singur - sau multi-user blog, un forum pe internet sau un site de comunitate pentru conținutul generat de utilizator. Din ianuarie 2013, există mai mult de 20100 module gratuite gratuite cunoscute sub numele de module contribuite, disponibile pentru a modifica și extinde capabilitățile de bază ale Drupal și a adăuga noi caracteristici sau personaliza comportamentul Drupal și aspectul sau.

Prin aceste module si prin designul modular, Drupal este cel mai versatil sistem de tip open source pentru managementul conținutului. Drupal este, de asemenea, descris ca o platforma web pe baza careia se pot crea diverse aplicatii web cunoscute si sub denumirea de distributii Drupal. Deși Drupal oferă o interfață de programare sofisticată pentru dezvoltatori sau programatori, Drupal este foarte accesibil si celor fără cunoștințe de programare care doresc sa foloseasca instalarea bază a Drupalui și sa isi administreze propriul site.

Drupal ruleaza pe orice platforma de calcul care suportă atât un server web capabil să ruleze PHP (inclusiv Apache , IIS , Lighttpd , Hiawatha , Cherokee sau Nginx ) și o bază de date (cum ar fi MySQL, MongoDB, MariaDB, PostgreSQL , SQLite sau chiar Microsoft SQL Server).

Drupal 6 necesită minim PHP 4.4.0, în timp ce Drupal 7 necesită minim PHP 5.2.5. Urmatoarea versiune de Drupal, este Drupal 8 si va fi disponibila in primul semestru din 2014.